1. DAN.

Portorož – Lipica – Predjamski grad – Portorož. (200 km)

START - MARINA PORTOROŽ

Prva slovenska marina, zasnovana davnega leta 1974 na temeljih nekdanjih Lucijskih solin, obsega danes preko 1.000 priveznih mest v morju, na kopnem, v dveh halah in kanalu Fazan. Je varno umeščena v pred vetrovi iz vseh smeri zaščitenem vzhodnem delu Piranskega zaliva, kjer so ob vsakem letnem času ugodni pogoji za varno plovbo in ljubiteljsko jadranje.

2. LIPICA

Čar posestva Kobilarne Lipica ni le v tem, kar vidimo, temveč v zgodbah, ki jih je tod napisala preteklost. Šele ko stopamo po poteh zgodovine, lahko zares začutimo veličino tukajšnje konjeniške tradicije.

3. PREDJAMSKI GRAD

Visoko v steni, le 9 km oddaljen od Postojnske jame stoji Predjamski grad. Slikovit, mogočen, izzivalen, skrivnosten in neosvoljiv visoko v skali kraljuje že dobrih 800 let. V Guinnessovo knjigo rekordov je vpisan kot največji jamski grad na svetu.

KOSILO - POSTOJNA

Avio Pub

Aviopub je znan predvsem po izvrstni hrani. Naše pizze slovijo daleč naokoli. Postrežemo vam tudi z odličnimi steaki, solatami in lazanjami. Letos smo v ponudbo ekskluzivno vključili tudi suho zorjeno meso. Poleg izvrstne hrane, se lahko pohvalimo tudi z zelo široko paleto buteljčnih vin domačih vinarjev. Če vam je kakšno preizkušeno vino še posebej všeč ali pa potrebujete darilo, lahko pri nas kupite buteljke za domov po trgovinskih cenah.