2. DAN.

Portorož – Bovec – Vršič – Kranjska Gora – Ljubljana – Portorož. (400 km)

START - MARINA PORTOROŽ

Prva slovenska marina, zasnovana davnega leta 1974 na temeljih nekdanjih Lucijskih solin, obsega danes preko 1.000 priveznih mest v morju, na kopnem, v dveh halah in kanalu Fazan. Je varno umeščena v pred vetrovi iz vseh smeri zaščitenem vzhodnem delu Piranskega zaliva, kjer so ob vsakem letnem času ugodni pogoji za varno plovbo in ljubiteljsko jadranje.

2. BOVEC

Bovec je mali gorski biser Slovenije in Triglavskega narodnega parka. Simpatično mestece, obkroženo z visokimi vrhovi Julijskih Alp, je pravi raj za vse, ki želite pobegniti od mestnega vrveža. Slikovita dežela ob smaragdni reki Soči skriva mnogo odmaknjenih kotičkov, kjer boste našli svoj mir.

3. VRŠIČ

Vršič (1611 m) je najvišji slovenski cestni preval (tudi najvišji v Vzhodnih Julijskih Alpah), ki povezuje Gorenjsko s Trento. Cesto preko prevala so zgradili med 1. svetovno vojno vojni ujetniki, predvsem Rusi. Na njihove žrtve spominja Ruska kapelica nad cesto med Mihovim domom in Kočo na Gozdu. Preval je precejšen del leta zaprt zaradi snega.

4. KRANJSKA GORA

Kranjska Gora je pomembno turistično in zimskošportno središče. Okrog starega jedra je zgrajen nov, večinoma turistični del naselja s hoteli, počitniškimi stanovanji in hišami, rekreacijskimi objekti, trgovinami in žičnicami, ter smučarskimi progami in omrežjem kolesarskih in peš poti. Kranjska Gora je prizorišče pomembnih mednarodnih smučarskih tekmovanj v alpskem smučanju na Vitrancu in smučarskih skokih v Planici.

KOSILO - KRANJSKA GORA

Restavracija Lipa

Restavracija LIPA Kranjska Gora se ponaša z vrhunsko a-la-carte restavracijo, kjer ni nič prepuščeno naključjem. Restavracija je znana po mednarodni sestavi izbranih jedi, ki nastajajo pod skrbnim vodstvom lastnice Zorke Perkolič. Jedi so pripravjene z svežimi in izbranimi sestavinami.